رنده، آسیاب و له کن
رنده، آسیاب، له کن، خرد کن و پوست کن آشپزخانه
در تهیه و آماده سازی مواد غذایی برای آشپزی، غیر از قطعه کردن مواد اولیه مانند سبزیجات، صیفی جات، گوشت، مرغ و ... نیازمند به خرد، پودر و یا له کردن مواد غذایی می باشیم. در چنین شرایطی بر حسب اینکه ماده اولیه غذایی چیست و تا چه سایز و شکلی می بایستی خرد، له، ورقه ای و پوست گیری شوند، از ابزار آشپزخانه مناسب مانند رنده، آسیاب، له کن و ... استفاده می گردد. رنده، آسیاب، له کن و خرد کن آشپزخانه در دو نوع دستی و برقی در بازار کشور موجود بوده که در این بخش از فروشگاه اینترنتی سیمرغ، به مدل دستی آن پرداخته می شود.
رنده دستی آشپزخانه Kitchen Grater
یکی از ابزار و لوازم پرکاربرد در آشپزی که توسط خانم های کدبانو در منزل و همینطور سرآشپز های حرفه ای در رستوران و تالار، برای خرد کردن، ریز کردن و یا ورقه ای کردن سیب زمینی، پیاز، صیفی جات، پنیر و ... استفاده می شود، رنده آشپزخانهKitchen Grater می باشد. رنده ها در آشپزی ایرانی از لوازم و ابزار ضروری در آشپزخانه بوده که قرارگیری آن در جهیزیه عروس نیز متداول می باشد. رنده ها با سایز چشمه های متنوع در میوه آرایی، سبزی آرایی و نهایتا سفره آرایی نیز کاربرد دارند. رنده ها معمولا از جنس استیل یا پلاستیک بوده که نوع فلزی آن می بایستی مقاوم در برابر زنگ زدگی Stainless Steel باشد. با توجه به اینکه ممکن است پس از استفاده، ذرات و قطعات کوچک مواد غذایی در لای دندانه های رنده باقی بماند، پیشنهادمی گردد هنگام شستشو، از قلم مو برای تمیز کاری چشمه های آرنده استفاده نمود و پس از شستشو، آن را خشک نمائید.
آسیاب دستی آشپزخانه Kitchen Grater
آسیاب آشپزخانه Kitchen Grinder از ابزار و لوازمی است که برای خرد و پودر نمودن مواد غذایی جامد به ذرات کوچکتر می باشد. آسیاب ها معمولا دارای تیغه هایی فلزی بوده که با چرخش و دوران تیغه ها مواد جامد خرد شده و به صورت ریز و یا پودری در می آیند. از آسیاب ها می توان برای خرد کردن مواد غذایی مانند فلفل قرمز، دارچین، میخک، زنجبیل، سیر، زیره، جوز هندی، ریحان، نعناع، پونه کوهی، رزماری، جعفری، اسطوخودوس، قهوه و ... استفاده نمود. نکته قابل توجه اینست که برای آسیاب کردن قهوه می بایستی از آسیاب های مخصوص این کار که دارای توان بالاتری می باشند، استفاده نمود. آسیاب های آشپزخانه بر دو نوع دستی و برقی می باشند.
پوست کن میوه و صیفی جات آشپزخانه Kitchen Peeler
پوست کن از ابزار و لوازم کاربردی و مفید در آشپزخانه است. از پوست کن ها برای پوست گیری از میوه، سبزی جات و صیفی جات استفاده می شود. تصور نمائید که در حال انجام تدارک برای یک مهمانی بزرگ بوده و بخواهید کار پوست گیری از میوه، صیفی جات و سبزیجات مورد نظر را با چاقو انجام دهید، بدیهی است که این کار پر زحمت و وقت گیر بوده و اینکه ممکن است پوست میوه و سبزی اضافه گرفته شده و به هدر رود که اقتصادی نمی باشد. امروزه در آشپزخانه منازل و رستوران ها، یک یا چند نوع از انواع پوست گیر Peelers یافت می شود. پوست کن ها از جنس بدنه فلزی، پلاستیک و چوبی طراحی و تولید می شوند و تیغه های آنها معمولا از جنس فلزی ضد زنگ استنلس استیل می باشد.
فیلم آموزشی - چگونه از رنده ۴ طرفه آشپزخانه برای میوه و سبزیجات استفاده کنیم؟
(این نوشتار در حال تکمیل و به روز رسانی می باشد)
1401-12-04-1
منابع References:
- مجله اینترنتی سیمرغ مگز
- گروه تامین و انبار کالا و ابزار سیمرغ