نچسب بودن تابه و ظروف آشپزی مطلوب تمامی آشپز های حرفه ای و کد بانو های خانه دار می باشد. در این نوشته به ارائه روش های کاربردی و خانگی جهت نچسب نمودن تابه را ارائه می دهد.
روش نچسب کردن تابه با استفاده از آب
- تابه را روی حرارت متوسط به مدت ۲ تا ۴ دقیقه پیشگرم کنید تا به دمای مناسب برسد. برای سنجش دمای تابه، چند قطره آب معمولی روی سطح آن بچکانید:
- اگر قطرهها روی سطح تابه جمع شده و همانجا باقی بمانند، یعنی تابه هنوز سرد است و باید کمی بیشتر گرم شود.
- اگر قطرهها فوراً بخار شده و ناپدید شوند، یعنی تابه بیش از حد داغ است و بهتر است حرارت را کمی کاهش دهید تا به دمای مناسب برسد.
- وقتی دمای تابه مناسب شد، مقداری چربی (مثل روغن یا کره) به آن اضافه کنید و اجازه دهید چربی به طور یکنواخت روی سطح پخش شود. سپس غذای خود را در تابه قرار دهید. با رعایت این نکات، سطح تابه به اندازه کافی داغ و چرب است که غذا به آن نچسبد و پخت به شکل بهینه انجام شود.
- این روش به خصوص برای جلوگیری از چسبیدن غذاهای حساس مثل تخممرغ، ماهی یا پنکیک بسیار کاربردی است و به حفظ کیفیت تفلون و افزایش عمر تابه کمک میکند.
روش موقت نچسب کردن تابه با استفاده از نمک
برای اینکه تابه استیل موقتاً نچسب شود، تابه را روی حرارت متوسط گرم کنید، سپس روغن و نمک اضافه کنید، مواد را هم بزنید تا نمک شروع به حل شدن کند، سپس تابه را آبکشی و خشک کنید. این روش با استفاده از خاصیت سایندگی نمک، سطح تابه را تمیز کرده و روغن را به درون خلل و فرج ریز فلز نفوذ میدهد تا یک لایه موقت پلیمر ایجاد کند که مانع چسبیدن غذا میشود. با این حال، این روش یک سطح نچسب دائمی ایجاد نمیکند و نباید تابه را با مواد شوینده شست.
روش نچسب نمودن تابه با نمک به صورت گام به گام:
گرم کردن تابه
تابه استیل را روی اجاق با حرارت متوسط قرار دهید تا گرم شود.
افزودن روغن و نمک
مقدار مناسبی روغن خوراکی در تابه بریزید تا یک لایه کوچک روغن ایجاد شود. بلافاصله مقدار مناسبی نمک اضافه کنید.
هم زدن و حل کردن نمک
روغن و نمک را چند دقیقه در تابه داغ هم بزنید تا نمک شروع به حل شدن کند.
آبکشی و خشک کردن
پس از حل شدن نمک و داغ شدن روغن، با احتیاط مخلوط را خالی کنید. تابه را با آب داغ بشویید و سپس با اسفنج نرم یا دستمال کاغذی خشک کنید.
آماده برای پخت
تابه حالا آماده پخت است و لایه ایجاد شده با حرارت، روغن و نمک سطحی صاف و موقتاً نچسب به وجود آورده است.
چگونه روش نچسب نمودن تابه با نمک کار میکند؟
عمل سایندگی:
نمک به عنوان یک ساینده نرم عمل میکند و به پاککردن باقیماندهها و نواقص سطح تابه کمک میکند.
پلیمریزاسیون:
روغن در شکافها و خراشهای ریز استیل نفوذ میکند و هنگام گرم شدن، روغن پلیمریزه شده و یک لایه موقتی نچسب ایجاد میکند.
نکات مهم نچسب نمودن تابه با نمک:
راهحل دائمی نیست
این روش فقط یک اثر موقت نچسب ایجاد میکند و جایگزین پوشش نچسب دائمی نمیشود.
احتیاط در استفاده
روغن و نمک هنگام انجام این روش بسیار داغ هستند، پس مراقب باشید.
شستشوی صحیح
بعد از پخت، تابه را فقط با آب داغ و اسفنج نرم بشویید. از اسفنج زبر یا شویندههای قوی استفاده نکنید چون لایه پلیمر روغنی را پاک میکند.
- - نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
- - لطفا دیدگاهتان تا حد امکان مربوط به مطلب باشد.
- - لطفا فارسی بنویسید.
- - میخواهید عکس خودتان کنار نظرتان باشد؟ به gravatar.com بروید و عکستان را اضافه کنید.
- - نظرات شما بعد از تایید مدیریت منتشر خواهد شد