نچسب بودن تابه و ظروف آشپزی مطلوب تمامی آشپز های حرفه ای و کد بانو های خانه دار می باشد. در این نوشته به ارائه روش های کاربردی  و خانگی جهت نچسب نمودن تابه را ارائه می دهد.

روش نچسب کردن تابه با استفاده از آب

  • تابه را روی حرارت متوسط به مدت ۲ تا ۴ دقیقه پیش‌گرم کنید تا به دمای مناسب برسد. برای سنجش دمای تابه، چند قطره آب معمولی روی سطح آن بچکانید:
  • اگر قطره‌ها روی سطح تابه جمع شده و همانجا باقی بمانند، یعنی تابه هنوز سرد است و باید کمی بیشتر گرم شود.
  • اگر قطره‌ها فوراً بخار شده و ناپدید شوند، یعنی تابه بیش از حد داغ است و بهتر است حرارت را کمی کاهش دهید تا به دمای مناسب برسد.
  • وقتی دمای تابه مناسب شد، مقداری چربی (مثل روغن یا کره) به آن اضافه کنید و اجازه دهید چربی به طور یکنواخت روی سطح پخش شود. سپس غذای خود را در تابه قرار دهید. با رعایت این نکات، سطح تابه به اندازه کافی داغ و چرب است که غذا به آن نچسبد و پخت به شکل بهینه انجام شود.
  • این روش به خصوص برای جلوگیری از چسبیدن غذاهای حساس مثل تخم‌مرغ، ماهی یا پنکیک بسیار کاربردی است و به حفظ کیفیت تفلون و افزایش عمر تابه کمک می‌کند.

روش نچسب کردن تابه با استفاده از آب

روش موقت نچسب کردن تابه با استفاده از نمک

برای اینکه تابه استیل موقتاً نچسب شود، تابه را روی حرارت متوسط گرم کنید، سپس روغن و نمک اضافه کنید، مواد را هم بزنید تا نمک شروع به حل شدن کند، سپس تابه را آبکشی و خشک کنید. این روش با استفاده از خاصیت سایندگی نمک، سطح تابه را تمیز کرده و روغن را به درون خلل و فرج ریز فلز نفوذ می‌دهد تا یک لایه موقت پلیمر ایجاد کند که مانع چسبیدن غذا می‌شود. با این حال، این روش یک سطح نچسب دائمی ایجاد نمی‌کند و نباید تابه را با مواد شوینده شست.

روش نچسب نمودن تابه با نمک به صورت گام به گام:

گرم کردن تابه

تابه استیل را روی اجاق با حرارت متوسط قرار دهید تا گرم شود.

افزودن روغن و نمک

مقدار مناسبی روغن خوراکی در تابه بریزید تا یک لایه کوچک روغن ایجاد شود. بلافاصله مقدار مناسبی نمک اضافه کنید.

هم زدن و حل کردن نمک

روغن و نمک را چند دقیقه در تابه داغ هم بزنید تا نمک شروع به حل شدن کند.

آبکشی و خشک کردن

پس از حل شدن نمک و داغ شدن روغن، با احتیاط مخلوط را خالی کنید. تابه را با آب داغ بشویید و سپس با اسفنج نرم یا دستمال کاغذی خشک کنید.

آماده برای پخت

تابه حالا آماده پخت است و لایه ایجاد شده با حرارت، روغن و نمک سطحی صاف و موقتاً نچسب به وجود آورده است.

چگونه روش نچسب نمودن تابه با نمک کار می‌کند؟

روش موقت نچسب کردن تابه با استفاده از نمک

عمل سایندگی:

نمک به عنوان یک ساینده نرم عمل می‌کند و به پاک‌کردن باقی‌مانده‌ها و نواقص سطح تابه کمک می‌کند.

پلیمریزاسیون:

روغن در شکاف‌ها و خراش‌های ریز استیل نفوذ می‌کند و هنگام گرم شدن، روغن پلیمریزه شده و یک لایه موقتی نچسب ایجاد می‌کند.

نکات مهم نچسب نمودن تابه با نمک:

راه‌حل دائمی نیست

این روش فقط یک اثر موقت نچسب ایجاد می‌کند و جایگزین پوشش نچسب دائمی نمی‌شود.

احتیاط در استفاده

روغن و نمک هنگام انجام این روش بسیار داغ هستند، پس مراقب باشید.

شستشوی صحیح

بعد از پخت، تابه را فقط با آب داغ و اسفنج نرم بشویید. از اسفنج زبر یا شوینده‌های قوی استفاده نکنید چون لایه پلیمر روغنی را پاک می‌کند.

ارسال نظر
(بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد)
  • - نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
  • - لطفا دیدگاهتان تا حد امکان مربوط به مطلب باشد.
  • - لطفا فارسی بنویسید.
  • - میخواهید عکس خودتان کنار نظرتان باشد؟ به gravatar.com بروید و عکستان را اضافه کنید.
  • - نظرات شما بعد از تایید مدیریت منتشر خواهد شد